Календарь на любой год
Для Вас тільки найактуальніше

вівторок, 17 листопада 2015 р.

А ми йдемо до вас!

Як майбутні тренери програми "Медіаграмотність для громадян"  ми готувались для цього не один рік, коли отримали пропозицію від проекту «Програма медіаграмотності для громадян» прийняти участь у  конкурсі на підготовку тренерів у тренінгу, які будуть проводитися в 14 областях України. У кожного був свій шлях до цієї складної, але сучасної теми та проблеми інформаційного суспільства. Особливо у наш непростій час в Україні....
Проект «Програма медіаграмотності для громадян» виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та StopFake. Метою проекту є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації.
В рамках проекту було передбачено розробка навчальної програми по медіаграмотності, підготовку тренерів, які будуть проводити тренінги для громадян, а також інформаційну кампанію для підвищення обізнаності громадян в питаннях протидії пропаганді та маніпуляціям.
Така програма була створена та до неї підручник.
Нам, психологам, волонтерам, вчителям та майбутнім журналістам, які були відібрані для тренінгу у Запоріжжі, дуже пощастило, що нашими тренерами були як раз автори програми й підручника:


Ми, поринув у нові для нас терні та їх маркери, не відразу це зрозуміли... А це були звичайні люди, але професіонали високого класу й у журналістиці, й в педагогіці, й тренерській справі.


Ви зможете знайти матеріали або записатися на тренінги на сторінках facebook Тренінг "Я - медіаграмотний" та  ‪#‎Ямедіаграмотний‬
Ми можемо лише пишатися, що зустрілись з такими людьми, які, завдяки програми підготовки тренерів  озброїли нас знаннями, якими ми зможемо допомогти собі й своїм близьким розпізнати у середовище реклами, новин або обіцянок політичних діячів де йде маніпуляція нашими знаннями/досвідом або відкрита пропаганда. Це наш перший крок в нашу громадсько-активну школу.
Ми вдячні програмі медіаграмотності, яка показала, що ми не одинокі у своїх бажаннях розібратися у сучасному інформаційному просторі та допомогти іншим: колегам, батькам, вчителям та учням.
Ми терпляче чекаємо наш сертифікат-дозвіл та матеріали для проведення занять.
Блакитного мирного неба моєї Україні та повні засіки жовтої пшениці!
Мир та злагода в наших сім'ях!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бажаєте вставити картинку в коментар? Для цього скористайтеся тегом
[im#]посилання на зображення[/im] - якщо картинка велика.
[im]посилання на зображення[/im] - якщо картинка маленька.
Картинка повинна знаходитися в Інтернеті, і її адреса повинна закінчуватися на jpg, gif або png або скористайтесь сайтом http://goo.gl/t0z1ux