Календарь на любой год
Для Вас тільки найактуальніше

понеділок, 2 листопада 2015 р.

Ностальгія по необраному... продовження

Як у березні знову не можу обійняти неосяжне.... На майстер-клас "Інструменти менеджменту в освіті" з Bryksina Olga я встигла записатися. Але скільки ще чудових заходів залишилось на новій конференції "Сучасна школа: нові освітні технології і електронні підручники"! Ось тільки анонс у пості Відкриття конференції "Сучасна школа: нові освітні технології і електронні підручники" автора Краснової Ірина, яка розповідає про дивовижні відкриття звичайних учнів.
  • Максим Смирнов - школяр-винахідник з Москви

  • Павло Курбацкий - молодий винахідник з Ессентуків

  • Maria Zilberman: пропонує переглянути уже важливий фільм від проекту, де  дівчатка створюють додатки, щоб вирішити проблеми, важливі для співтовариств, в яких вони живуть.

  • Команда "Центру дитячої (юнацького) технічної творчості" (м. Сарапул) взяла участь в етапі "Кулібін. Золоті руки" на Освітній Галактиці та створила відео.

Як бачимо нам вкрай необхідно введення Корисного міксу: STEАM, як пише Елена Годунова. А як вводити, показують на своїм прикладом вчителя Освітньої Галактики:

Але треба починати с себе, колеги-вчителі, й для вас МК "Створюємо стендову доповідь" від провідного вчителя Галактики Бугаевої Ольги Олексіївни, як вже проводила МК та тренінги з інтерактивних плакатів у Power Point.
Крім того, звертаю вашу увагу, що треба кожен вид роботи з учнями пронизуваті двома основними напрямками:
  • школа активного громадянства, як у  проектах Панкової Тетяни Володимирівни, наприклад, у пості З покоління в покоління . Я вважаю, що інтерес до сім'ї кожного дуже важливий - це коріння для сім'ї і школи. І це навчально-інформаційний простір сім'ї/школи. Треба оформляти його як у музеї, в який хочеться приходити тому, що він свій, інтерактивний, там цінують нашу сім'ю і гордяться мною, що я це зберігаю.
  • сучасні технології хоч й на варті інформаційної безпеки дітей, але безпечність їх залежить передусім від дорослих. Моя думка: заборонити не вийде... Треба застосовувати Інтернет (для роботи, навчання, колективної гри в парку або у іншому місці), сімейних іграх та читання як раніше, але в новому амплуа, потім переходити до реальності з тим же питанням, тоді ви зможете відтягнути своє чадо від Інтернету/комп'ютеру. Телевізор, з цієї точки зору, теж зло, й транспорт, але ми навчилися з ними жити. Використовуємо за призначенням. Так завжди з новою технікою було: хтось за, хтось проти, є позитивне й негативне. Просто не воювати та не чекати що, щось змінитися, а шукати застосування! "Атом в мирні руки і змусити працювати!" Так говорили колись...
Додатки:

2 коментарі:

  1. Так, пані Тетяно, на конференції дійсно, кожез захід вартий уваги. Проте є ще онлайн-конференція на рідній мові та й запис там необмежений. Наприклад, до пані Ірини Слуцької на майстер-кас по візуалізації зареєструвалося 170 чоловік!!! Та й у інших наших спікерів не менше. І теми те ж дуже актуальні. заходьте - реєструйтеся. http://conf2015.iteach.com.ua/speakers/ivanov.html

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, Танюша, я пройшла МК у паны ірини Слуцькою у минулому році. Не хоч заважати. У бічному меню у Рекомендаціях Ви знайдете посилання на її сайт. А у Тренінгах, як ми працювали. А у Портфоліо/Мій скарб роботи з Іриною Слуцькою.

      Видалити

Бажаєте вставити картинку в коментар? Для цього скористайтеся тегом
[im#]посилання на зображення[/im] - якщо картинка велика.
[im]посилання на зображення[/im] - якщо картинка маленька.
Картинка повинна знаходитися в Інтернеті, і її адреса повинна закінчуватися на jpg, gif або png або скористайтесь сайтом http://goo.gl/t0z1ux