Календарь на любой год
Для Вас тільки найактуальніше

пʼятницю, 25 грудня 2015 р.

Як входить нове у життя, або особистий освітній маршрут...

По-перше, через чинники та нові вимоги до вчителя:
По-друге, вимоги суспільства, наприклад, у підприємців до шукачів роботи інші: 10 ключових компетенцій двадцять першого століття: чому учити і чому вчитися?.

Так коли ми зможемо так готувати наших учнів!?

По-третє, за інноваціями або пошуком себе... А почати Нина Макарова пропонує з себе, зі своєї траєкторії професійного розвитку педагога через Освітню Галактику Intel. Тому що, без зірок цієї Галактики вчителів, чи навряд, ми сформуємо компетентності учнів... Треба самому бути на рівні вимог до освіти у суспільстві.
Послухайте!
Адже, якщо зірки запалюють -
значить - це кому-небудь треба?
В. Маяковський, 1914 р.

"Маленький принц сів на камінь і підняв очі до неба:
- Хотів би я знати, навіщо зірки світяться, - задумливо сказав він - Напевно, для того, щоб рано чи пізно кожен міг знову відшукати свою. Дивися, ось моя планета - якраз прямо над нами ... Але як до неї далеко! "
Антуан де Сент-Экзюпери, "Маленький принц", 1943 р.
Ми потрібні нашим маленьким принцам та принцесам. І нашим близьким. Й кредом  сучасного вчителя повинно стати його висловлювання:
"Якщо люди не бачили зірок і у вашій владі збудувати для них Чумацький Шлях з небувалими прольотами і арками, витративши на будівництво цілий стан, невже ви визнаєте, що викинули гроші на вітер?"
Антуан де Сент-Экзюпери

2 коментарі:

  1. [im]https://edugalaxy.intel.ru/uploads/profile/photo-thumb-121159.jpg[/im] Нина Макарова: https://goo.gl/HbNBxn и коллаж https://goo.gl/1yM6Az

    ВідповістиВидалити

Бажаєте вставити картинку в коментар? Для цього скористайтеся тегом
[im#]посилання на зображення[/im] - якщо картинка велика.
[im]посилання на зображення[/im] - якщо картинка маленька.
Картинка повинна знаходитися в Інтернеті, і її адреса повинна закінчуватися на jpg, gif або png або скористайтесь сайтом http://goo.gl/t0z1ux