Календарь на любой год
Для Вас тільки найактуальніше

понеділок, 9 березня 2015 р.

Головне напрям руху, бо без напряму будь-який рух довільно і безглуздо

Цю назву для посту я взяла з цитати,
що неможливо жити без міряла: "напрям руху, бо без напряму будь-який рух довільно і безглуздо, і жадання " милосердя", бо його недолік зводить з розуму", посту "Творчість як єдина можливість зберегти гідність і внутрішню свободу" автору Наталі Клементьєвої з Google+ групи Читати не шкідливо - шкідливо не читати!. До слову, дуже цікавий блог Вчення із захопленням Наталі Клементьєвої про книжки та роботу вчительки по прилученню учнів до літератури, її читання. Девіз блогу "Щоб жити, треба сонце, свободу і маленьку квітку". Г. Х. Андерсен. Один з останніх постів "Училками не народжуються, ними стають" анотація на відповідну книжку та деякі роздуми героїні про проблеми сучасної школи і освіти в цілому ... Треба прочитати та  побачити себе з боку.
Ну й Maria Sonina порівнює дві книжки на цю ж тему: Іцхак Кальдерон Адизес. Роздуми про особистий розвиток та Сью Хэдфилд "Що тебе зупиняє"? (на що я вже посилалась у пості Світові тенденції розвитку освітніх технологій). Дужі цікаві виписки характеристики людей Е-типу:
  • їх на зміни штовхає почуття глибокого незадоволення, відчуття, що чогось бракує, або розлад з самим собою;
  • коли він невдоволений сам собою, він намагається заповнити внутрішню порожнечу, здійснюючи зміни зовні: створюючи ділові імперії, влаштовуючи революції або стаючи кращим з сучасних учених;
  • вони намагаються знайти спокій і щастя у зовнішньому світі, тоді як по-справжньому це можливо знайти тільки усередині себе
Це усе про мене та про нас, що "блукають" у всесвітній мережі з надією знайти, щось що доповнить їх творчу енергію та уроки для наших учнів.... Знайти точку опори для мотивації..
Це усе ринок освітніх технологій, EdTech, про які розповідається у статті "Лекції Технопарку. Майстер-клас Владислава Бірюкова "Електронна освіта: інструкція по застосуванню"", де можна взяти багато практичного матеріалу для навчання. Можна проглянути майстер-клас на відео.
Співтовариство учителів Intel Education Galaxy запрошує взяти участь в конкурсі "Учитель - батьку: від слів до справи". Несподівано, але це не тільки про виховання та для класних керівників! Дуже багато матеріалів у вільному використанні  для 1-11 класів.

Gulnara Lastovetsky  Google+ групи Вчимося с Google  "Злокалізовано на російську мову директорія сертифікованих викладачів і інструкторів Google. Внизу сторінки виберіть російську мову і за допомогою фільтру "Мови" виберіть російський. Побачите 25 сертифікованих російськомовних викладачів"  та одна з України.
Ось новий напрям руху освітніх технологій:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бажаєте вставити картинку в коментар? Для цього скористайтеся тегом
[im#]посилання на зображення[/im] - якщо картинка велика.
[im]посилання на зображення[/im] - якщо картинка маленька.
Картинка повинна знаходитися в Інтернеті, і її адреса повинна закінчуватися на jpg, gif або png або скористайтесь сайтом http://goo.gl/t0z1ux