Календарь на любой год
Для Вас тільки найактуальніше

суботу, 29 серпня 2020 р.

Гібридне середовище


 У мене повний комплект

Я підтримую автора статті
"Незнання або ігнорування адептами онлайну законів мислення не скасовує ці закони: «Оскільки наші здібності переробляти інформацію дуже обмежені, то навіть при досить точних уявленнях про навколишній світ нам доводиться розглядати його як би через замкову щілину. Можна навчитися краще користуватися цією свердловиною, але для цього необхідно знати, чому приділити увагу в першу чергу і як це витлумачити. Це стратегічне завдання, без якої не обійтися, коли доводиться мати справу з реальним світом. Що ж це - стратегія сприйняття? Мабуть, це і є те, що ми називаємо мисленням »(Дж. Брунер).
Так, мислення - це розширення «замкової щілини», через яку ми дивимося на світ в силу обмеженості нашого сприйняття. Дати людині можливості і засоби цього розширення - завдання навчання. Умовою її рішення є готовність людини сприймати інформацію. Не випадково ключова робота Брунера, з якої потім виросла його концепція навчання, яка захопила світ, називається «Готовність до сприйняття».
Освіта покликана допомогти людині розширити його природні можливості конструювання реальності, воно повинно передати йому «набір інструментів» (toolkit), спеціально створений культурою для цієї мети, сформувати моделі сприйняття і розуміння, за допомогою яких він буде обробляти дані свого досвіду і слова інших людей. Наприклад, вирішувати, як потрібно ходити в Третьяковку - «зі Шнуровим» або з кимось іншим. Ні Гугл, ні Вікіпедія не здатні замінити в цьому відношенні університетського викладача." (читати вчителя, тому батькам було дуже складно у весняний дистанційний етап).
Чому ми не домовимося з онлайнізаторамі. Неправильні питання, маніпуляції і різні системи цінностей. професор М.Ю.Сідорова

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бажаєте вставити картинку в коментар? Для цього скористайтеся тегом
[im#]посилання на зображення[/im] - якщо картинка велика.
[im]посилання на зображення[/im] - якщо картинка маленька.
Картинка повинна знаходитися в Інтернеті, і її адреса повинна закінчуватися на jpg, gif або png або скористайтесь сайтом http://goo.gl/t0z1ux